Site Loader
Clementinas

De aardlekschakelaar is een heel belangrijk apparaat voor de elektra, een aardlekschakelaar beschermd de elektra namelijk tegen hoge spanningen. Een aardlekschakelaar wordt automatisch ingeschakeld wanneer er veel stroom wordt gelekt. Het lekken van stroom kan gebeuren doordat er twee beschadigde elektra draden met elkaar in conflict komen, bij deze draden moet dan wel de isolatielaag versleten zijn. Doordat een aardlekschakelaar zoveel bescherming biedt is het natuurlijk wel belangrijk dat hij goed werkt, om er zeker van te zijn dat de aardlekschakelaar moet je hem testen. Het testen van een aardlekschakelaar is erg simpel, hieronder lees je meer over het testen van de aardlekschakelaar

Wanneer moet je testen

Het is handig om de aardlekschakelaar met een zekere regelmaat te testen, het is sowieso verplicht om de aardlekschakelaar op twee verschillende momenten te testen. Het is handig om twee momenten te pakken die ver uit elkaar liggen. Vaak zie je dat de aardlekschakelaar met de verandering van de zomer- naar wintertijd en andersom, deze dagen worden gekozen omdat je dan toch al bezig bent met het opnieuw instellen van alle tijdgebonden apparaten. 

Hoe test je de aardlekschakelaar

Om de aardlekschakelaar te testen hoef je alleen maar de testknop in te drukken, deze staat aangegeven met de letter T. Wanneer je deze knop indrukt wordt alle elektra uitgeschakeld, de aardlekschakelaar wordt dan buiten werking gesteld. Om de elektra weer terug te krijgen moet je de aardlekschakelaar weer inschakelen, wanneer dit normaal en zonder problemen gaat is er geen probleem. Wanneer de aardlekschakelaar niet meer ingeschakeld wil worden is er een probleem met de aardlekschakelaar, het beste is om dan een elektricien langs te laten komen. Een elektricien weet namelijk het beste hoe de problemen rondom de aardlekschakelaar opgelost moeten worden, zo hoef je dus niet lang zonder elektra te zitten. 

 

Archieven