Clementinas
Image default
Aanbiedingen

Wilt u de sterkst mogelijke hondenbak?

Wilt u de sterkst mogelijke hondenbak?

Naar mijn mening zou elke hond roestvrijstalen voerbakken moeten gebruiken – ze zijn in vele opzichten superieur aan zowel plastic als keramische hondenbakken. Roestvrij stalen hondenkommen zijn duurzaam. Echt duurzaam. Je kunt ze laten vallen, ermee gooien en erop trappen… een anti schrokbak hond kan tegen een stootje! Sterker nog, mijn Golden Retriever gebruikt dezelfde roestvrijstalen voerbak al sinds ze een puppy was. Dat is meer dan zeven jaar geleden (hoewel ze voor mij altijd een puppy zal blijven!). Om dit in perspectief te plaatsen: geen enkel ander product dat ik voor mijn hond heb gekocht, heeft het zo lang uitgehouden – niet één dat ze dagelijks gebruikt.

Heeft u een kauwer in huis?

Als uw hond graag knaagt, dan is het laatste wat u wilt een plastic hondenbak – het zal aan stukken worden gekauwd in een mum van tijd. Het lijkt misschien alsof uw hond overal doorheen kan kauwen, maar ik heb er nog geen een gezien die door metaal heen kan scheuren. Als uw hond dat wel kan, dan heeft u grotere problemen dan het kiezen van de juiste voerbak. Uw hond knabbelt misschien aan een roestvrijstalen voerbak, maar hij zal het snel opgeven als hij doorheeft hoe taai die is.

Heeft uw hond last van acne?

Hier is een throwback naar je tienerjaren. Nou, de mijne in ieder geval – acne. Het blijkt dat honden ook kunnen uitbreken in deze lelijke plekken. Veel hondeneigenaren melden dat de acne van hun hond verdween na het maken van de overstap van plastic.

Wilt u een hondenbak die makkelijk schoon te maken is?

Roestvrijstalen kommen zijn gemakkelijk schoon te maken, er is geen risico dat ze breken in de vaatwasser, en ze zijn bestand tegen een goede schrobbeurt. Dat wil echter niet zeggen dat roestvrijstalen voerbakken perfect zijn. Er zijn een paar nadelen waar je op moet letten…

Als u uw hond voert op een tegel- of cementvloer, kunt u het beste kiezen voor een roestvrijstalen voerbak met een rubberen of siliconen basis of plaats hem op een mat om te voorkomen dat hij wegschuift. U moet er ook rekening mee houden dat uw roestvrijstalen voerbak bij blootstelling aan de zon sneller warm wordt dan andere materialen – zet hem dus op een schaduwrijke plek!

En als u een laffe pup hebt die bang is voor zijn eigen spiegelbeeld, vermijd dan gepolijste roestvrijstalen kommen – deze kommen zijn zo glanzend dat uw hond zichzelf zal zien. Tenslotte zien roestvrijstalen voerbakken er allemaal uit als… Nou ja, roestvrijstalen voerbakken. Als het op ontwerpen aankomt, bestaat er niet veel variatie van het ene merk tot het andere. Als u een kleurrijke voerbak voor uw hond wilt, is plastic of keramiek een betere keuze.

Ondanks deze nadelen worden roestvrijstalen hondenkommen het meest aanbevolen door hondeneigenaren, medewerkers van dierenwinkels en vrijwilligers van hondenopvangcentra.

De voor- en nadelen

Zoals altijd moet u de voor- en nadelen afwegen om te bepalen of een roestvrijstalen voerbak geschikt is voor uw hond.

Voordelen:

 • Langdurig
 • Lichtgewicht
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Veroorzaakt geen acne
 • Geschikt voor kauwers (zonder siliconen basis)

Nadelen:

 • Schuift rond (zonder een siliconen basis of mat)
 • Kan roesten als hij niet goed wordt onderhouden
 • Hondenpenningen maken lawaai als ze tegen de kom kletteren
 • Als uw hond blaft naar zijn spiegelbeeld, vermijd dan sterk gepolijste roestvrijstalen kommen
 • Warmt sneller op dan andere materialen
 • Beperkte ontwerpen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in hypoallergene hondenvoer.