Clementinas
Image default
Marketing

Het sociale probleem van nu

Er is tegenwoordig iets geks aan de hand in de wereld van de mens, het is nog een andere wereld die die met van ons is samengevoegd en waar we eigenlijk een social media tool voor nodig hebben om het onder controle te houden. Dat is nu de realiteit waar we in leven, en waar ook uiteindelijk onze kinderen en kleinkinderen in gaan wonen als we nu geen actie ondernemen tegen de gevaren die het social media met zich meebrengt. Welke gevaren en welke acties spreken we dan eigenlijk over en hoe kunnen we ervoor zorgen dat dit dan ook echt gaat werken, dat is een hele goede vraag met een heel eenvoudig antwoord.

 

Opnieuw beginnen is de start

We moeten realiseren dat de begin van de sociale wereld een probleem kan zijn voor de toekomst van onze wereld. We kunnen namelijk op een gegeven moment zo in de ban zijn van het social media, dat we misschien over tientallen jaren geen eens meer naar buiten hoeven om iets te doen zoals te praten, boodschappen doen of te sporten. Dat zou niet goed zijn voor niemand of misschien wel, wat we wel weten is dat als we dit willen stoppen dat we nu maatregelen moeten nemen en die beginnen bij onze kinderen, het nieuwe begin van de wereld.

 

Kinderen opnieuw opvoeden

We beginnen bij onze kinderen, en dat klinkt misschien heel extreem, maar eigenlijk is het heel simpel. Het simpele eraan is dat kinderen de toekomst van ons zijn en de toekomst is het datgene wat we willen veranderen. Hoe doen we dat dan met onze kinderen vraag je je dan af? Als we beginnen bij de kinderen zullen hun kinderen dat ook doen enzovoort. Dat zorgt ervoor dat we makkelijk een verandering kunnen brengen in het systeem en een betere wereld kunnen vormen als we maar ergens beginnen.