Clementinas
Image default
Bloemen

Dit is de reden dat rozen bestellen niet uitgesteld moet worden

Mensen houden van bloemen, maar bloemen houden ook van mensen. Tegenwoordig worden bloemen, met in het bijzonder de roos, ondergewaardeerd. Bloemen vertellen verhalen en de kleur kan daarbij nog meer diepgang geven. Rozen zijn de koningin onder de bloemen met grote naamsbekendheid. Deze bloem heeft wereldwijde populariteit omdat het de mooiste bloem en meisje van de klas is. Rozen bestellenkun je in talloze kleuren die allemaal een eigen betekenis hebben. Leer met deze bloem een verhaal vertellen door hieronder de achtergrond te lezen. 

Wat is de herkomst van de roos? 

Vroeger hebben zowel de Romeinen, Grieken en Egyptenaren de schoonheid van de roos ontdekt. Tot de zestiende eeuw was in Nederland de roos niet bekend, maar later werden ze ook in Nederland ontdekt en werden ze gebruikt voor prachtige poëzie en liefdesverhalen. Doordat de populariteit van de roos groeide, wordt rozen bestellen steeds normaler. De populariteit zorgt er ook voor dat in de laatste jaren er vele soorten rozen in allerlei kleuren worden gekweekt. Zo kun je niet alleen rode rozen kopen, maar ook oranje, groene, paarse, blauwe en roze. Voor ieder wat wils. 

Rozen bestellen en rozen goed verzorgen

Rozen bestellen moet je niet uitstellen, deze prachtige bloem verdient een plek in ieder interieur. Maar het verzorgen is ook belangrijk. Dat begint bij een schone vaas met schoon water. Voeg daar altijd voeding aan toe, zoals bijvoorbeeld snijbloemenvoeding, zodat ze langer staan. Snij met een scherp en schoon mesje de onderkant van de stelen schuin af op ongeveer 4 centimeter. Laat de doorns zo veel als mogelijk aan de steel zitten en de bloemen mogen niet droog komen te staan in de zon. Vermijd verder de volle zon, tocht, een plek bij de fruitschaal of kachel. 

Rozen bestellen in verschillende kleuren en vormen

Eigenlijk kun je rozen in alle kleuren bestellen die je wilt. Het allerbekendste zijn de rode rozen, maar de kleuren blauw, wit, oranje, groen, geel en roze zijn ook verkrijgbaar. Elk jaar worden nieuwe kleuren gekweekt en ontdekt. Zo heb je ook de mogelijkheid om meerkleurige rozen uit te kiezen, kijk bijvoorbeeld eens naar de ‘glashart’ roos. Deze roos heeft een groen hart omdat de bloembodem door de bloem heen groeit. 

De hartvormige bladeren van de roos geeft de betekenis van vertrouwen en liefde weer. Daarbij zijn de doornen onlosmakelijk verbonden aan de liefde die ‘niet altijd over rozen gaat’ en zijn ups en downs kent. Hieronder een overzicht van de betekenissen van de kleuren van rozen. 

  • De kleur rood staat voor liefde. 
  • De kleur wit staat voor waardigheid en puurheid.
  • De kleur roze staat voor zuiverheid en geluk.
  • De kleur oranje staat voor sympathie en verlangen. 
  • De kleur geel staat voor intieme vriendschap. 

Rozen bestellen kan je dus doen in allerlei kleuren en hebben een betekenis op zichzelf. Kies voor een combinatie aan kleuren of kies voor bloemen bestellen met één kleur om je liefde of intieme vriendschap te betuigen.