Clementinas
Image default
Woningen

Houd je huis in topconditie met deze kalender

huis te koop

U doet nieuwe ideeën op in een goed onderhouden woning. Er gebeurt elke maand van het jaar iets. Maar wanneer ben je van plan het uit te voeren? Hieronder vind je het ideale rooster.

In de eerste helft …

Januari

Tijd om op te ruimen! De kerstartikelen kunnen terug in de doos en het is tijd om het gezin te organiseren. Welke onnodige dingen kunnen worden verwijderd? Maak optimaal gebruik van de verkoopvoordelen en fleur uw interieurdecoratie op met prachtige decoratieartikelen.

Februari

In februari vervaagt het interieur van het huis vaak als achtergrond. Dit is waarom dit het ideale moment is om uw opslag op zolder, kelder of garage te organiseren. Controleer ook direct op lekken in de leiding en er is geen waterschade geconstateerd.

Maart

Hopra, het is tijd voor een voorjaarsschoonmaak. Haal de frisheid van de lente in huis. Maak een lijst van de te reinigen items en verkrijg de juiste materialen en producten.

April

Voordat het tuinseizoen daadwerkelijk begint, kunt u onderhoudscontroles uitvoeren aan grasmaaiers, heggenscharen en ander tuingereedschap.

Mei

De dagen zijn langer en de temperatuur is aangenamer. Ideaal om de buitenkant van het huis op te frissen. Denk aan een hekwerk of luiken die geverfd moeten worden of het goed schrobben van het terras.

Juni

Na al het harde werk in de eerste helft van het jaar, duurt het even voordat het tot rust komt. Geniet van barbecue en buitensnoepjes. Als je groene vingers hebt, kun je een baan in de tuin vinden.

En daarna…

Juli

Misschien houdt u niet van huishoudelijk werk. Toch is het handig om de installatiemogelijkheden (ketels, schoorstenen, ketels) in huis te controleren.

Augustus

Vakantie is ideaal voor het organiseren van kledingkasten en lades. Als uw kind binnenkort weer naar school gaat, is het handig om het nieuwe schooljaar moedig te beginnen als alles klaar is.

September

Herfst op het platteland. Het is tijd om de tuin in te richten en er tuinmeubelen in te zetten.

Oktober

De bladeren begonnen van de boom te vallen. Zorg ervoor dat u de afvoer niet blokkeert en dat u niet te veel bladeren op het dak achterlaat. Zo bescherm je je huis tegen schade door regen en winterkou.

November

Zet gevoelige planten binnen of voorkom vorst. Dit is ook een goed moment om voorjaarsbloeiers zoals krokussen en tulpen te planten.

December

De winter begint eigenlijk deze maand, een van de maanden waarin de verwarmingskosten stijgen. Kijk dus hoe u energie kunt besparen. Soms kunnen een paar simpele aanpassingen een groot verschil maken.

te koop huis wilrijk

https://be.propenda.com

Gerelateerde artikelen

Douchewand nodig? Deze koop je bij badkamerwinkel

Kunststof ramen en deuren west-vlaanderen

Bouwkeuring Rotterdam voor de beste keuring om zo onverwachte kosten te vermijden