Site Loader
Clementinas

Welke schroef past het beste bij je klus? Een universele schroef is het meest veelzijdig: je kunt hem gebruiken voor plaatmateriaal en allerlei houtsoorten. Maar misschien zoek je naar de sterkste schroef, een schroef voor metaal of één die speciaal op jouw klus is afgestemd. Hier vind je een overzicht van allerlei andere schroef soorten, ieder met zijn eigen voordelen.

Schroeven voor een specifiek materiaal

Sommige schroeven zijn speciaal op een materiaal of groep materialen afgestemd. Dit zie je vaak al aan de naam van de schroef. Denk aan gipsplaatschroeven, golfplaatbouten en damwandschroeven. Met een houtbouwschroef bouw je dragende houtconstructies en verbind je houten balken. Een vlonderschroef helpt je om hardhouten vlonders aan te leggen. De MDF-schroef kan plaatmaterialen zoals MDF en spaanplaat verbinden zonder dat er eerst geboord moet worden. En met een plaatschroef bevestig je hardere platen uit materialen zoals metaal en plastic.

Klik hier voor een ruime keuze aan schroeven en pluggen die je online kan kopen voor diverse toepassingen.

Schroeven met een speciale functie

Niet iedere schroef vereist een specifiek materiaal: de houtdraadbout is bijvoorbeeld zowel geschikt voor hout als voor pluggen. Deze schroef heeft een extra sterke verbinding. De anti-inbraakschroef is sterk op een andere manier. Schroef dit in hout en je kunt hem bijna onmogelijk verwijderen. Dit wordt gebruikt voor het vastschroeven van SecuStrips.

Een stokschroef is handig omdat je het te bevestigen object heel precies af kunt stellen met wat hulp van een moer. Dit is onder andere handig voor trapleuningen, wastafels en zonnepanelen. Wil je een schroef om iets mee op te hangen? Kijk dan naar schroefhaken, -ogen of -duimen. Schroefhaken hebben een open oog en een stevig ophangpunt: ze zijn bijzonder geschikt om iets aan je plafond te hangen. Schroefogen gebruik je bijvoorbeeld voor het spannen van een drooglijn. Schroefduimen zijn ideaal om een klok of schilderij op te hangen.

https://www.schroevenshop.be

Archieven