Clementinas
Image default
Woning en Tuin

Hoe vermijd je een verstopte riool?

Hoe vermijd je een verstopte riool?

Verstopte riolen kunnen huiseigenaren veel hoofdpijn bezorgen omdat ze niet alleen rommelig en onhandig zijn, maar ook moeilijk te repareren. Het goede nieuws is dat er manieren zijn om te voorkomen dat uw riool in de eerste plaats verstopt raakt. Door bepaalde stappen en onderhoudsstappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw riool niet verstopt raakt – waardoor u tijd, geld en stress bespaart. In deze blogpost overlopen we enkele belangrijke tips over hoe u een verstopt riool kunt voorkomen, zodat u in de toekomst geen problemen krijgt! Lees verder voor meer informatie..

Plan regelmatige rioolinspecties – laat een professional uw rioolbuizen komen controleren om er zeker van te zijn dat ze goed werken

Een van de belangrijkste dingen die huiseigenaren kunnen doen om de levensduur en integriteit van hun rioleringssystemen te behouden, is het plannen van regelmatige inspecties. Ten minste eenmaal per jaar een vakman naar uw woning laten komen om uw leidingen te controleren zal helpen om eventuele kleine problemen te identificeren voordat het grotere problemen worden die u uiteindelijk veel meer geld kunnen kosten. Het is beter om nu een relatief klein bedrag uit te geven dan te wachten tot u te maken krijgt met potentieel dure reparaties als gevolg van verstopte of kapotte leidingen. Het is niet alleen kosteneffectief, maar het zal u ook gemoedsrust geven, wetende dat uw rioleringssysteem in optimale conditie is.

Spoel niets door het toilet dat niet bedoeld is om door te spoelen, zoals tampons, luiers, babydoekjes en gezichtsdoekjes

Onzorgvuldige verwijdering van huishoudelijke artikelen kan meer zijn dan onhandig en duur – het kan ook een gevaar voor de gezondheid zijn. Om dit te voorkomen is het belangrijk om nooit iets door het toilet te spoelen dat niet bedoeld is om door te spoelen, zoals tampons, luiers, babydoekjes en gezichtstissues. Niet alleen verstoppen deze voorwerpen het leidingstelsel, maar ze kunnen ook schadelijke bacteriën bevatten die ernstige ziekten bij mensen of dieren kunnen veroorzaken als ze in het milieu terechtkomen. Laten we er dus aan denken om veilig door te spoelen en deze voorwerpen op verantwoorde wijze weg te gooien.

Giet geen vet of bakolie in de afvoer – dit kan verstoppingen en opstoppingen veroorzaken

Als u vaak voedsel bakt, is het belangrijk te begrijpen waarom het weggieten van vet of bakolie in de afvoer zo’n kostbare fout kan zijn. Wanneer deze stoffen in uw afvoerleidingen terechtkomen en afkoelen, stollen ze tot dik, stroperig materiaal dat uw sanitair kan verstoppen en blokkeren. Dit kan niet alleen leiden tot frustrerende (en soms dure) reparaties aan het sanitair, maar het kan ook schadelijk zijn voor het milieu. Omdat olie vast komt te zitten in de afvoer in plaats van goed te worden verwerkt, kan het uw watervoorziening vervuilen en een aantal milieuproblemen veroorzaken. Om veilig te blijven, verwijdert u alle resterende vet- of olieresten van borden en kookgerei voordat u ze in de gootsteen wast, en gooit u restjes olie weg in afgesloten containers die niet in de plaatselijke waterwegen lekken.

Installeer een putbeschermer om te voorkomen dat er haren in uw leidingen terechtkomen

Uw leidingen vrij houden van gevreesde verstopte haren is voor veel huishoudens een uitdaging, en een putbeschermer kan de oplossing zijn. Een putbeschermer is gemaakt van metaalgaas of een pvc-buis met sleuven en past over de afvoeropening om te voorkomen dat haren worden weggespoeld. Dit eenvoudige apparaat kan helpen uw leidingen vrij te houden van overtollige opbouw en ervoor zorgen dat het water doorstroomt zoals het hoort. Het installeren van een putbeschermer vereist geen speciale vaardigheden of gereedschap en kan snel worden gedaan, dus u hoeft niet langer te wachten om de gemoedsrust te ervaren die dit opmerkelijke hulpmiddel biedt!

Gebruik regelmatig een enzymatische reiniger in de afvoer om opbouw te voorkomen

Regelmatig gebruik van een enzymatische reiniger in uw afvoer is een effectieve manier om ophoping van organische verbindingen in de toekomst te voorkomen. Enzymatische reinigers bestaan uit plantaardige of dierlijke enzymen die organische verbindingen zoals vet, zeepresten en voedseldeeltjes afbreken en vloeibaar maken met behulp van natuurlijke bacteriën. Deze bacteriën eten het residu dat zich ophoopt weg tot het volledig uit de circulatie is verdwenen. Bovendien zijn enzymatische reinigers ook milieuvriendelijker omdat ze geen agressieve chemicaliën bevatten. Met behulp van hen regelmatig kan helpen verbeteren algemene afvoer verstopping preventie om ervoor te zorgen uw afvoeren blijven vrij en unclogged voor zo lang mogelijk.

Laat een loodgieter een terugslagklep installeren om uw huis te beschermen tegen riooloverstorten door verstopte riolen

Een riooloverstort is een van de ergste scenario’s die in een huis kunnen gebeuren. Het is niet alleen gevaarlijk, maar het kan ook ongelooflijk duur zijn om de schade te herstellen en het vervuilde materiaal af te voeren. Gelukkig is er een eenvoudige manier om uw huis te beschermen tegen dit soort rampen: laat een loodgieter een terugslagklep installeren! Terugslagkleppen worden geïnstalleerd in de hoofdafvoerleiding en fungeren als een fail-safe, het stoppen van rioolwater van backing up in uw huis als uw riool ooit verstopt raakt. Met zo’n klep kunt u er zeker van zijn dat uw huis beschermd is tegen rommelige overstorten en al het verdriet dat daarmee gepaard gaat.

 

De tijd nemen om uw sanitair en rioolbuizen te onderhouden kan u op lange termijn veel stress en geld besparen. Door deze tips te volgen, regelmatige inspecties te plannen, huishoudelijke artikelen op de juiste manier weg te gooien en preventieve maatregelen te gebruiken, zoals terugslagkleppen en enzymreinigers, kunt u uw leidingen schoon houden en normaal laten lopen. Investeren in rioolonderhoud kan schadelijke lekkages en dure reparaties helpen voorkomen. Door proactief te zijn en uw rioleringssysteem te onderhouden voordat zich een probleem voordoet, blijft het jarenlang in topconditie. Voor meer informatie bel ontstoppingsbedrijf Westland.

https://regioriool.nl/riooldiensten/riool-ontstoppen/riool-ontstoppen-westland/