Site Loader

 

Als je een artikel schrijft, schrijf je het niet zomaar. Je hebt vooraf een doel. Dit kan zijn om uw lezers te informeren, maar u wilt ze misschien ook overtuigen om actie te ondernemen.

Ze vragen u om een ​​prijsopgave te doen, contact met u op te nemen of uw product te kopen. Maar een goed artikel schrijven voor jouw doel is niet eenvoudig (misschien ken je het al).

Wat als, ondanks al je inspanningen, je tekst het doel toch niet haalt? Dan hoef je niet meteen te wanhopen. Er kunnen veel redenen zijn voor deze situatie, en je bent zeker niet de enige die worstelt met schrijven. Mogelijk kunt u de inhoud niet afstemmen op uw doelgroep. Of dubbelcheck of je taalgebruik niet te ingewikkeld is?

Wat de reden ook is, u moet uw tekst herschrijven. Of het is al gedaan. Want in veel gevallen is het aan te raden om de tekst te herschrijven door een professionele copywriter. Dan moet je tenminste weten dat je woorden nuttig voor je zijn.

Meestal herschrijft u een stuk tekst omdat uw tekst de lezer niet kan overtuigen om de vereiste actie te ondernemen. De tekst wordt niet geconverteerd. Omdat de taal ongepast is of de tekst niet aantrekkelijk genoeg is, kun je het probleem van de doelgroep niet oplossen.

Maar er kunnen andere redenen zijn waarom tekst herschrijven nodig is. Dan kun je denken aan:

De tekst is niet gemakkelijk te vinden in zoekmachines.
Er staan ​​te veel talen of spelfouten in de tekst.
De tekst past niet meer bij de strategie van uw organisatie.
Uw bedrijf, website of webwinkel valt in handen van een andere eigenaar.

Wat is uw redenering zal van invloed zijn op de manier waarop u herschrijft. Activeert de tekst een actie? Dan moet je analyseren waarom dat zo is (onaantrekkelijk voor de doelgroep of niet aantrekkelijk genoeg?) en dan beginnen met herschrijven.

Zijn de tekst en uw website moeilijk vindbaar online? Dan is herschrijven met SEO-zoekwoorden noodzakelijk (hierover later meer). Als de tekst te veel talen of spelfouten bevat, dan is het niet per se een herschrijving, maar meer redactionele controles.

Als er veel veranderingen zijn opgetreden binnen uw organisatie, moet u de tekstinhoud grondig controleren. Daarom is het belangrijk om, voordat de tekst wordt herschreven, op papier uit te zoeken wat de verschillen zijn en hoe de nieuwe strategie eruitziet.

 

 

Tekst laten herschrijven

https://www.dergatsjev.be/2021/06/tekst-herschrijven-semi-automatisch.html

Archieven