Clementinas
Image default
Energie

Wat je moet doen bij een storing in huis

Elektra is een groot deel van het leven geworden, voor bijna alle apparaten heb je namelijk elektra nodig. Er is geen leven meer voor te stellen zonder elektra, het is daarom ook belangrijk dat de elektra goed werkt. Helaas is het niet mogelijk om de kans op een stroomstoring volledig uit te sluiten, een ongeluk kan namelijk altijd gebeuren. Wanneer je last hebt van een stroomstoring kunnen de tips hier beneden je misschien wel helpen met het oplossen van de stroomstoring. 

Stroom bij de buren? 

Wanneer je last denk te hebben van een stroomstoring is het altijd belangrijk om bij de buren te gaan kijken of zij stroom hebben, hieraan kun je namelijk zien of de stroomstoring binnenshuis is of in de buurt zit. Indien de buren gewoon stroom hebben is er een stroomstoring bij jou thuis, je kunt hier dan het beste een elektricien voor bellen. Een elektricien weet namelijk alles van elektra en ziet dan ook snel wanneer er iets mis is. Op deze manier ben je snel van je stroomstoring af.

Geen stroom bij de buren

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de buren geen stroom hebben, er zit dan waarschijnlijk een storing in het buurtnet. Dit kan komen doordat er bijvoorbeeld een fout is gemaakt tijdens graafwerkzaamheden, er kan bijvoorbeeld een elektrakabel worden geraakt. Wanneer er een storing zit in het buurtnet moet je het Nationaal storingsnummer bellen, er komt dan namelijk iemand van het netbeheer langs om de storing op te lossen. Wanneer er een storing zit in het buurtnet zit je vaak voor een langere tijd zonder stroom, een storing in het buurtnet is namelijk niet zo makkelijk op te lossen. Wees daarom altijd voorbereid op een stroomstoring, zorg bijvoorbeeld voor voldoende kaarsjes zodat je nooit zonder stroom hoeft te zitten.