Clementinas
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat is Shiatsu in Haarlem?

Shiatsu Haarlem is een manuele behandelmethode voor preventieve gezondheidszorg en therapie die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en de natuurlijke zelfhelende kracht stimuleert door druk toe te passen op specifieke punten op het lichaam. Daarnaast geeft shiatsu de warmte van een zorgzame aanraking. Shiatsu Haarlem is een manier om bewust te worden van ons lichaam en om er voor te zorgen. Het is een manier om je gezondheid in eigen handen te nemen.

Zelf Shiatsu Haarlem toepassen

Je kunt shiatsu Haarlem dagelijks toepassen om in contact te blijven met je eigen lichaam. Je hoeft jezelf niet klagend door het leven te slepen. Met geduld en discipline kun je jouw gezondheid, uitstraling en fitheid verbeteren. Als we een tinteling, stijfheid of pijn voelen, is onze instinctieve reactie wrijven of drukken op de plek waar we last hebben. Zelfs deze simpele handeling stimuleert in zekere mate het natuurlijk functioneren van de diverse lichaamsystemen. Als we deze handelingen systematisch toepassen, activeren we de natuurlijke zelfhelende lichaamskracht en herstellen we de conditie van het probleemgebied. Hoewel het natuurlijke antwoord rekken en strekken van een bepaald gebied zou zijn, geven veel mensen de voorkeur aan het negeren van hun ongemak of het nemen van een middel.

De behandeling

De shiatsu in Haarlem bestaat uit een behandeling van het toepassen van druk met de ballen van de duimen en vingers en de handpalmen op specifieke punten op het lichaam. Traditioneel heten deze punten in het Japans tsubo, hetgeen (stop)fles of kruik betekent. De tsubo op het lichaam heeft de neiging stress en vermoeidheid op te slaan. Druk op dit punt geeft verlichting met shiatsu Haarlem. De tsubo´s corresponderen met spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, lymfevaten en endocriene klieren. Druktoepassing op deze punten stimuleert niet alleen de huid en verlicht spierstijfheid, maar reguleert eveneens het zenuwstelsel, bevordert de spijsvertering en stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en activeert daarmee het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam.Gerelateerde artikelen

Invulboeken voor alle baby-momentjes

Je Chinese horoscoop in de liefde