Clementinas
Image default
Financieel

Hoe voorkom je dat je in de schuldenval trapt? Beste spaartips voor gezinnen uit de middenklasse

Vandaag de dag is de wereld van eenvoudige maandelijkse afbetalingen en directe contante leningen verstrekt door verschillende banken en financieringsmaatschappijen. Dit maakt het niet alleen gemakkelijk om aan financiële behoeften op korte of lange termijn te voldoen, maar ook om activa zoals huis, auto, gadgets enz. te verwerven voor het gemak van leven. Verschillende aanbiedingen, aantrekkelijke rentetarieven, gratis EMIS, ruilaanbiedingen lokken vaak om deze kansen te grijpen. Zelfs deze faciliteiten zijn zo gemakkelijk gemaakt dat iedereen er gebruik van kan maken door hun filialen te bezoeken of via online lening-apps en -portals te solliciteren. Al deze financiële faciliteiten zijn zeer nuttig als ze verstandig worden gekozen. Een ongeplande besluitvorming bij het kiezen van deze opties om in een financiële behoefte te voorzien, kan leiden tot financiële chaos en schuldenval. Nu rijst de vraag hoe deze schuldenval ontstaat?

Wat zijn schuldenvallen?

Een schuldenval is een situatie waarin een lener niet in staat is om zijn lening volledig terug te betalen gedeeltelijk. Dit kan te wijten zijn aan zoveel zichtbare en onzichtbare omstandigheden die zich tijdens de looptijd van de terugbetaling kunnen voordoen. Er zijn enkele van de redenen die voor iedereen een schuldenval kunnen creëren.

Ongeplande besluitvorming– Meestal ontstaat er een schuldenval als gevolg van de ongeplande besluitvorming.

Overmatige leningen, het kopen van spullen op afbetaling en het aantrekken van financiering van andere financiële instellingen zonder een terugbetalingsplan te hebben, slepen de lener later of eerder in een schuldenval. Zelfs financiële instellingen controleren de geloofwaardigheid van de lener voordat ze een lening verstrekken, waaronder verschillende factoren, zoals het aantal uitstaande leningen, vertraging bij het betalen van termijnen, schikkingen, al deze factoren tonen een terugbetaling van de lener aan. Een te hoge leencapaciteit dan de terugbetalingscapaciteit leidde tot een financiële crisis bij de lener.

Wat is de beste creditcard? – Creditcards zijn goed als ze verstandig worden gebruikt. Er zijn veel voordelen verbonden aan creditcards die het een zeer aantrekkelijke optie maken om te gebruiken in plaats van contant geld, zoals Cash Back, restitutie van toeslag, loyaliteitspunten enz. Dit is de optie waarmee een lener nu gewoon kan swipen en later kan betalen. Dit ziet er zo gemakkelijk uit, maar zonder het echte geld uit te geven, zou men zich misleid kunnen voelen op het moment van betaling van de creditcardrekening. Door contant geld in realtime uit te geven, wordt de werkelijke positie van de huidige en toekomstige beschikbare fondsen getoond om aan de toekomstige verplichtingen te voldoen. Een beetje onwetendheid kan grote problemen veroorzaken in de vorm van late vergoedingen, hogere rentetarieven op uitstaande enz.

Ongeziene en ongeplande omstandigheden: Er zijn enkele ongeziene en ongeplande omstandigheden die kunnen gebeuren en financiële onrust kunnen veroorzaken. Natuurrampen, pandemieën, gezondheidsproblemen en ongevallen kunnen de oorzaak zijn van schuldenval.

Hoe schuldenvallen vermijden?

Door een aantal belangrijke stappen te nemen in de dagelijkse financiële beslissingen, wordt de situatie van Schuldenval kan worden vermeden. U hoeft alleen maar voorzichtig te zijn en rekening te houden met alle huidige en toekomstige behoefte aan fondsen. Er zijn een aantal maatregelen die helpen bij het vermijden van een financiële crisis.

Calculatieve leningen: alle leenbeslissingen moeten gebaseerd zijn op berekeningen. Er zijn zoveel financiële instellingen die gemakkelijke en snelle leningen aanbieden in Nederland. Een misrekening kan schadelijk zijn. Hoeveel vereist bedrag, wat is het betalingsschema, rentepercentage, verdien- en betalingsratio’s, maandelijkse uitgaven, toekomstige verplichtingen, andere lasten op het verdienen of salaris enz. Moeten in overweging worden genomen bij het nemen van een leenbeslissing. Houd altijd een budget voor ogen om binnen de limiet te handelen. A

Op tijd betalen: het aflossingsschema moet strikt worden nageleefd. Alle betalingen of termijnen moeten worden voldaan op hun vervaldatum. Dit creëert niet alleen een gezonde relatie tussen de lener en de geldschieter, maar verhoogt ook de geloofwaardigheid van de leners, wat op zijn beurt meer mogelijkheden biedt om de toekomst te financieren.

Verstandig gebruik van creditcards – Creditcards moeten verstandig worden gebruikt rekening houdend met de beschikbaarheid van middelen op de vervaldag, toekomstige verplichtingen. Hogere kredietlimieten, lening voor het MKB, Insta-leningen op creditcardlimieten, geldopnamefaciliteiten op kaarten zijn nuttig en nuttig in verschillende situaties, maar als ze verstandig worden gebruikt.

 

https://spaarbuidel.nl/creditcard/