Clementinas
Image default
Financieel

5 dingen die u moet doen voordat u een persoonlijke lening aanvraagt

Als u van plan bent een persoonlijke lening aan te vragen, kunt u dit als volgt gemakkelijker maken.

Persoonlijke leningen zijn handig financiële producten. Als u droomt van een make-over van uw huis, een oude auto moet laten rijden of een hoge rente op creditcardschulden wilt consolideren, kunnen persoonlijke leningen helpen. Wat uw reden voor een persoonlijke lening ook is, doe uzelf een plezier — volg deze vijf stappen voordat u een aanvraag indient.

1. Controleer uw budget

Dromen zijn fantastisch, vooral als ze realistisch zijn. Ga zitten met uw maandbudget en zoek uit of u ruimte heeft voor een andere betaling. Stel uzelf de volgende vraag: heb ik, nadat ik al mijn maandelijkse rekeningen heb betaald en geld opzij heb gezet voor de toekomst, genoeg om een lening gemakkelijk te kunnen betalen?

‘Geld voor de toekomst’ verwijst hier naar een noodfonds ook deze staan op https://geld-lenen-zonder-bkr.com/.  Hebt u genoeg opzij om rekeningen van drie tot zes maanden te dekken? Hoe zit het met pensioen? Spaar je voor als je geen baan hebt, maar wel duizend dingen hebt die je wilt doen en zien?

Als je met je inkomen de rekeningen van vandaag kunt betalen en plannen kunt maken voor de toekomst, je hebt een solide financiële basis. Het is tijd om verder te gaan.

2. Stop met het aangaan van schulden

Venders zijn bang voor één ding: Leners die hun schulden niet terugbetalen. Dit zijn de rode vlaggen waar ze op letten:

 • Een lener met onvoldoende inkomen

 • Een lener met te veel uitstaande schulden

 • Een lener die onzorgvuldig neemt nieuwe schuld aan

U kunt alle drie deze vakjes gemakkelijk aanvinken als u een nieuwe auto koopt of schulden toevoegt aan uw betaalkaarten in de maanden voorafgaand aan de leningaanvraag. Idealiter sluit je geen persoonlijke lening af vanwege een calamiteit. Het kan echter zijn dat u op een gegeven moment een persoonlijke lening moet aanvragen. Een lekkende kelder, een oven die op zijn laatste benen loopt of een nieuwe transmissie kan uw financiën zo doen ontsporen dat een persoonlijke lening de beste uitweg is.

Je hebt misschien niet altijd tijd om je voor te bereiden op financiële uitdagingen. Daarom is het zo belangrijk om de schulden te allen tijde onder controle te houden, of u nu van plan bent een lening aan te vragen of niet.

3. Controleer uw kredietrapport

Naar schatting 1 op de 5 Amerikanen die hun kredietrapport controleren, ontdekt ten minste één fout. En zelfs één fout kan uw credit score naar beneden halen. Hoe hoger uw kredietscore, hoe beter de rentevoet en leningsvoorwaarden die u waarschijnlijk worden aangeboden.

Als u een fout (of fouten) vindt, dient u een geschil voor aan het kredietbureau hoe dit moet zie je op https://minilening-zonder-bkr.nl/. Volgens de Fair Credit Reporting Act hebben kredietbureaus 30 dagen om het item in kwestie te onderzoeken. Als ze de informatie niet kunnen verifiëren, moeten ze deze verwijderen.

4. Weet wat u wilt

Stel dat u van plan bent uw kelder opnieuw te renoveren. Je zou het graag nu doen, maar het werk kan wachten. Weten wat u wilt in een persoonlijke lening voordat u een aanvraag indient, is een uitstekende manier om te peilen of het nu het juiste moment is om er een aan te gaan. Als uw ideale lening bijvoorbeeld een rentepercentage heeft van 5,99% met een looptijd van vijf jaar, zoek dan een lening die in de buurt komt. Als u nu alleen in aanmerking komt voor een rentetarief van 9,99% en een looptijd van drie jaar, kunt u het beste een van de volgende drie dingen doen:

 • Werk om uw kredietscore te verhogen.< /li>

 • Wacht tot de algemene rentetarieven gunstiger zijn.

 • Zoek een andere manier om uw project te betalen.

5. Documenten ordenen

Voor sommigen is het slechtste deel van het leenproces het verzamelen van de documenten die je moet aanvragen. Maak het uzelf gemakkelijk door de volgende documenten bij de hand te hebben.

 • Rijbewijs of identiteitsbewijs

 • Sociale zekerheidskaart, paspoort of geboorteakte

 • Ten minste twee recente loonstrookjes

 • Belastingaangiften van de afgelopen twee jaar

 • Recente bankafschriften

 • Hypotheek Afschrift, leaseovereenkomst of energierekening (voor adresverificatie)

Elke kredietverstrekker heeft een voorkeursmanier van zakendoen en zal waarschijnlijk om een andere set documenten vragen. Hoe sneller u de vereiste documentatie kunt verstrekken, hoe sneller u meer te weten kunt komen over de beste persoonlijke leningen die voor u beschikbaar zijn.

Voorbereiding loont

Hier leest u hoe u de tijd kunt nemen om u voor te bereiden:

 • Het bestuderen van uw kredietrapport geeft u de mogelijkheid om te zien wat u kunt verbeteren. Als uw schuld-naar-inkomen (DTI) bijvoorbeeld hoger is dan zou moeten, weet u dat het tijd is om schulden af te lossen of uw inkomen te verhogen.

 • De tijd nemen om uw kredietscore te verbeteren, betekent dat u komen in aanmerking voor lagere rentetarieven en betere voorwaarden.

 • Als u een lijst met bestaande schulden bij de hand heeft, wordt consolidatie eenvoudiger voor u en uw geldschieter.

 • Het organiseren van uw papierwerk (zoals inkomsten overzichten) ) kan belastingtijd minder stressvol maken.

 

https://minilening-zonder-bkr.nl/leningen-aanvragen/300-euro-lenen-snel/