Clementinas
Image default
Dienstverlening

Denk aan je veiligheid en laat je meterkast vervangen

Woon je in een ouder huis of twijfel je aan de veiligheid van je elektra, denk dan eens aan je meterkast vervangen nu. Veilige stroomcircuits zijn belangrijk om te weten dat jij jouw elektrische apparaten op een veilige manier kunt gebruiken. De veiligheid van je meterkast is daarin belangrijk. Als je meterkast bijvoorbeeld verouderd is, kan het zo zijn dat de hoeveelheid gebruikte apparaten teveel is voor de hoeveelheid stroomgroepen en er dus kortsluiting ontstaat. Om dit te voorkomen en er zeker van te zijn dat je inderdaad de juiste hoeveelheid groepen hebt, is het verstandig om je meterkast te laten vervangen.

Wanneer is het verstandig om mijn meterkast te laten vervangen?

Het laatste wat je wilt wanneer de stoppen van je meterkast ineens doorslaan en je zonder elektriciteit komt te zitten, is dat dit ook nog eens schade aanbrengt aan jouw elektrische apparaten. Dit komt namelijk best vaak voor en zorgt voor hoge kosten. Je moet namelijk niet alleen het probleem met de elektra oplossen, maar ook nog eens de kapotte apparaten vervangen. Dit kun je voorkomen door tijdig je meterkast te laten vervangen. Ook wanneer je te weinig stroomgroepen hebt voor de hoeveelheid apparaten die je gebruikt, kan dit schade geven aan deze apparaten. Ook wanneer je hier aan twijfelt is het verstandig om je meterkast te laten vervangen.

Een meterkast gebaseerd op wat je nodig hebt

Het hebben van te weinig stroomgroepen of een verouderde meterkast, komt voornamelijk voor in oude woningen. Deze zijn namelijk niet gebouwd op de hoeveelheid elektrische apparaten die er tegenwoordig worden gebruikt. Door meerdere stroomgroepen te maken, kun je er voor zorgen dat er geen kortsluiting meer ontstaat en jij veilig in je huis kan wonen. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen qua meterkasten. Het hangt er maar net vanaf waar jij behoefte aan hebt en op wat voor manier jij woont. Door samen met jou te kijken naar wat voor woning je hebt en hoe jij leeft, kun je zo samen met een deskunde elektricien bepalen welke optie het best bij jou past.