Clementinas
Image default
Dienstverlening

Wat kost het huren van een elektricien

Elektricien in Delft nodig voor een klus? Dan wil je uiteraard weten wat ongeveer de kosten zijn. Indien je te maken hebt met kortsluiting of een stroomstoring en je het probleem niet zelf kunt oplossen wil je natuurlijk een elektricien kunnen inschakelen. Ook voor het aanleggen van nieuwe elektra omdat je bijvoorbeeld elektrisch wilt gaan koken of een sauna wil laten installeren kun je een elektricien inschakelen. Ook voor het vervangen van je groepenkast heb je een elektricien nodig. Nu zijn er veel verschillende elektriciens die hun diensten aanbieden. Sommige elektriciens zijn bovendien ook nog eens 24/7 bereikbaar in geval van spoed. Er worden dan ook veel verschillende prijzen gevraagd voor de diensten van een elektricien. 

Hoe worden de tarieven bepaald

Je hebt voor een klus in huis dus een elektricien nodig. Een snelle search via Google laat al zien dat verschillende elektriciens verschillende tarieven aanbieden. Ook via verschillende telefoontjes ben je erachter gekomen dat de tarieven nogal kunnen verschillen. In vrijwel alle gevallen worden de tarieven van een elektricien bepaald op basis een uurtarief. Voor elk uur dat een elektricien bezig is met je klus betaal je dus een vast bedrag. Nu zit er vrij veel verschil in de tarieven. Zo vraagt een gecertificeerde elektricien slechts €10 à €20 per uur. Een ZZp’er vraagt daarentegen vaak zo’n €30 à €45 euro per uur. Tenslotte vraagt een Mkb’er tussen de €45 en €70 per uur. 

Wat mag je van de kwaliteit verwachten

Uiteraard staat het uurtarief niet altijd gelijk aan de kwaliteit die wordt geleverd maar toch is het wel iets om rekening mee te houden. Een elektricien met een zeer laag uurtarief van slechts één à twee tientjes is vaak niet gecertificeerd. Het kan zijn dat deze elektricien echter ontzettend veel ervaring heeft en een goede vakman is. Toch moet je er rekening mee houden dat een verzekering je niet tegemoet komt wanneer een niet gecertificeerde elektricien schade aanbrengt. Het is dan ook verstandig om altijd een gecertificeerde elektricien in te huren. Deze hebben hun opleiding voltooid en vaak veel ervaring. Tevens ben je goed verzekerd bij eventuele schade.