Clementinas
Image default
Dienstverlening

Succesverhaal Vcare en Pharmapartners

Vcare Telefonie integratie voor Medisch Centrum Louden

Medisch centrum Louden is een gezondheidscentrum met meerdere locaties in Den Haag.met ruim 16.000 patiënten. Ook worden hier jonge artsen opgeleid voor het beroep huisarts. Een groot bottleneck door de toegenomen werkdruk en zorgvraag was de traditionele manier van werken en het te weinig gebruik maken van digitale oplossingen. Gelukkig hebben Vcare en Pharmapartners samen MC Louden geholpen met een mooie transitie naar telefonie integratie met e-consult en beeldbellen mogelijkheden.

Corona gaf de noodzaak voor innovatie

Toen in 2020 de coronapandemie losgebarsten was kregen zorgverleners door het hele land te maken met een explosie toename in zorgvraag. Er ontstonden al gauw capaciteitsproblemen en en wachttijden liepen enorm op voor patiënten. Soms dringend, maar veelal ook gewoon vragen van patiënten over het coronavirus. De noodzaak was duidelijk. Er was een nieuwe digitale telefooncentrale nodig die het werken efficiënter maken.

Bij MC Louden hebben ze gekozen voor het telefoniesysteem van Medicon – van Pharmapartners. Bij Vcare hebben we een strategische samenwerking met Pharmapartners in het bieden van één slimme Voip telefonie systeem. Hierbij wordt Vcare ingeschakeld voor de volledige implementatie. Tijdens de implementatie trainen wij medewerkers de integratie gebruiken. Na slechts één dag kan een zorg- of gezondheidscentrum volledig operationeel zijn.

Voordelen van Vcare telefonie

De slimme telefonie integratie biedt ontzettend veel voordelen. Zo wordt het telefoonnummer direct herkend bij een binnenkomend gesprek, waarbij alle patiëntendata automatisch in beeld verschijnt. Vanaf de computer kan de assistent of zorgverlener direct het dossier openen van de patiënt en zodoende snel schakelen. Uit ervaringen van onze klanten merken we dat medewerkers het ontzettend prettig vinden om te werken met ons telefoniesysteem. Het versnelt het werk, patiënten kunnen direct gebeld worden vanaf de computer en alles wordt automatisch bijgehouden in het digitaal dossier. Ook geeft dit de mogelijkheid voor thuiswerken in de zorg.

Ideale oplossing voor e-consulten

Met Vcare Video connect kunnen assistenten ook heel eenvoudig een veilige beeldverbinding opzetten voor een e-consult. In tegenstelling tot gratis beeldbeld apps, zoals skype, zoom of whatsapp, is de Video connect van Vcare volkomen veilig en garandeert het een bescherming van privacy en persoonsgegevens. Vcare voldoet aan de ISO 27001 en NEN 7510 voor informatiebeveiliging en dat geeft een zekerheid voor onze gebruikers.

De regie in handen als praktijkmanager

Als praktijkmanager biedt het Vcare telefoniesysteem nog meer voordelen. Zo is het opschalen van het aantal gebruikers ontzettend eenvoudig. Ook kan een manager duidelijk inzicht krijgen in belangrijke KPI’s zoals wachttijden, bereikbaarheid en realtime monitoring. Met Vcare Walldisplay maken wij het kinderlijk eenvoudig om continu te monitoren en te sturen naar de juiste KPI’s. Een ander voordeel van de Vcare telefonie integratie is de mogelijkheid om gesprekken automatisch op te nemen voor kwaliteitsdoeleinden. Zo kan er goede feedback verzameld worden te verbetering van de klantenbeleving en service behoefte vanuit de markt.

Neem contact op met Vcare
https://www.vcareconnect.nl/