Clementinas
Image default
Sport

Het worden van personal trainer vanaf uw eigen bank

Het worden van een personal trainer klinkt altijd best lastig, echter is dit helemaal niet waar en kunt u met de juiste inzet op vrij simpele wijze personal trainer worden. U kunt zelfs personal trainer worden door middel van het volgen van een thuisstudie sport. Het enige wat u daarvoor nodig heeft is een goed werkende laptop en een flinke bak enthousiasme. Enthousiasme is 1 van de karaktereigenschappen die een personal trainer goed kan gebruiken. Hoe kan u nu in een paar stappen personal trainer worden? Dat leggen we uit.

Beginnen bij het begin: Fitnesstrainer A opleiding

Het is verstandig om te beginnen met een fitnesstrainer A opleiding. Hiermee legt u een goede basis voor een vervolgopleiding of het worden van een personal trainer in de sportschool. Het fijne aan de fitnesstrainer A opleiding is dat deze opleiding een investering is van slechts 4 maanden. Na deze 4 maanden neemt u uw NL-actief certificaat in ontvangst en kunt u aan de slag als personal trainer. Ook deze studie is via Sport en People vanaf uw eigen bank te volgen in de vorm van een thuisstudie sport. U krijgt dan toegang te een online leeromgeving die u kunt openen op laptop, tablet of smartphone. Het grote voordeel van een thuisstudie sport is dat u het tempo zelf kunt bepalen, in principe duurt de opleiding 4 maanden maar u kunt er dan voor kiezen om er langer over te doen. Buiten dat is deze opleiding via Sport en People ook te volgen op meerdere locaties door heel Nederland. Goed om te weten: voor het volgen van deze opleiding heeft u buiten kennis van de Nederlandse taal geen vooropleiding nodig.

Thuisstudie

The next step: Fitnesstrainer B opleiding

Wilt u er nog een schepje bovenop doen en na het volgen van de fitnesstrainer A opleiding echt diep in de theorie van het vak duiken? Dan is de fitnesstrainer B opleiding echt iets voor u. Voor het volgen van deze opleiding heeft u echter wel een vooropleiding nodig in de vorm van een fitnesstrainer A of gelijkwaardige sportopleiding. Ook na afloop van deze fitnesstrainer B opleiding ontvangt u een NL-actief certificaat. Buiten dat is ook deze opleiding zowel on demand als klassikaal te volgen en duurt de opleiding slechts 5 maanden. Door deze opleiding te volgen als verdieping zult u niet alleen uw kennis uitbreiden, ook uw positie in de arbeidsmarkt zal aanzienlijk verbeteren. Sportscholen zijn hard op zoek naar personal trainers die zijn gespecialiseerd in het 1 op 1 begeleiden van klanten.