Clementinas
Image default
Aanbiedingen

Huis verkopen in Zaandam

De verkoop van je huis kan een spannende ervaring zijn, maar er zijn verschillende stappen die zorgvuldig moeten worden overwogen. Vooral in de huidige woningmarkt waarin alles volop in beweging is. Daarom heeft Juiste Makelaar een landelijke makelaars vergelijkingssite aantal tips opgeschreven om je huis in Zaandam zo goed mogelijk te verkopen.

 

Locatie

De locatie is een van de belangrijkste aspecten bij de verkoop van je huis in Zaandam. Als je in een wenselijk gebied woont, dan kun je meer aanbiedingen verwachten dan wanneer je op een minder wenselijke locatie woont. Je moet er ook voor zorgen dat je huis een goede uitstraling heeft. Een goed onderhouden tuin met een aantrekkelijk landschap kan potentiële kopers helpen zichzelf in uw huis te zien wonen.

 

Wat is het huis waard

Een andere factor om rekening mee te houden bij de verkoop van je huis is hoeveel je er daadwerkelijk voor krijgt. In de huidige markt krijgen verkopers vaak meer geld dan wat ze oorspronkelijk voor hun huis hebben betaald. Dit komt omdat de laatste jaren de huizenprijzen flink zijn gestegen, echter is in de huidige markt veel beweging en dalen de huizenprijzen licht. Het daarom belangrijk om je huis concurrerend te prijzen en dit ook met de makelaar te bespreken.

 

De beste manier om te bepalen of je woning correct geprijsd is, is deze te vergelijken met soortgelijke huizen in de omgeving. Als je merkt dat je minder aanmelding krijgt voor bezichtigingen dan verwacht, dan is het een mogelijkheid om vraagprijs te heroverwegen.

 

Staat van het huis

 

Als je overweegt je huis te verkopen in Zaandam, moet je rekening houden met de staat van het huis, de locatie en de huidige marktwaarde. Je moet uiteraard ook rekening houden met de kosten van reparaties en verbeteringen je u moet maken om het huis te verkopen. Denk hierbij aan eventueel het huis witte en kapotte spullen te repareren.

 

De markt in Zaandam

Volgens Juiste Makelaar was in het derde kwartaal van 2022 de gemiddelde vraagprijs voor woningen in Zaandam 406.000 euro, met een stijging van 2% t.o.v. het tweede kwartaal van 2022.  Dit betekent dat verkopers die hun huis nu te koop zetten, waarschijnlijk een bod zullen ontvangen binnen de eerste paar dagen nadat ze hun huis op de markt hebben gezet.

 

Mocht je snel je huis willen verkopen, moet je een weloverwogen Beslissing maken om met een de best passende makelaar in zee te gaan. Juiste Makelaar heeft jaren ervaring bij het vergelijken van lokale makelaars in Zaandam. Je kunt eenvoudig je gegevens achterlaten en uiteindelijk zullen twee lokale makelaars geselecteerd worden, die een gratis waardebepaling zullen afgeven op de woning.

 

 

https://juistemakelaar.nl/