Clementinas
Image default
Winkelen

Wat zijn originele kraamcadeautjes?

Zwanger zijn is een bijzondere periode. Negen maanden lang kijk je uit naar geboorte van het kindje dat je bij je draagt en maakt je lichaam allerlei ontwikkelingen door. Als het kindje dan eenmaal op de wereld komt, moet dit natuurlijk gevierd worden! Ouders zijn dolblij en ook vrienden en familie staan te popelen om de kleine te ontmoeten. Bij het kraambezoek hoort natuurlijk wel een leuk cadeautje. Maar wat zijn nu originele kraamcadeaus om te geven? Wij vertellen het je graag!

Gepersonaliseerde cadeaus

Één ding is zeker: met gepersonaliseerde cadeaus scoor je altijd punten. Dit kunnen verschillende soorten cadeautjes zijn. Meestal is de naam van de baby gegraveerd in een product. Denk bijvoorbeeld aan babykleding en accessoires, zoals een slabbetje, baddoek of rompertjes. Dit is super schattig voor de baby om te dragen. Ook kun je servies en bestek laten graveren met de initialen van de babynaam of met een leuk tekeningetje van een dier, zoals een beertje of eendje. Dit kunnen dus ook drinkbekers of gepersonaliseerde bordjes zijn. In het begin zal de baby nog niet met bestek kunnen eten, maar dit is een waardevol cadeau voor de ouders om vast te hebben. Zo’n bestek of serviessetje zal ook voor een langere tijd meegaan, waardoor er dus langer plezier aan zal worden beleefd naar mate het kind ouder wordt. Andere cadeaus die je kunt personaliseren zijn bijvoorbeeld kussens. Laat hier een leuke foto op bedrukken of laat deze borduren met een tekst. Ook kun je denken aan bepaalde soorten versiering, zoals een kerstbal met naam of vlaggetjes met een persoonlijke bedrukking.

Baby accessoires

Hoewel de meeste kraamcadeaus bestaan uit babykleertjes, is het ook leuk om accessoires te geven als cadeau. Het nadeel van kleertjes is dat de baby hier snel al is uitgegroeid. Accessoires daarentegen gaan voor een langere tijd mee en zijn ook heel handig om te hebben. Bij accessoires kun je bijvoorbeeld denken aan een buggy, wieg of spulletjes voor het badderen. Natuurlijk zijn dit redelijk prijzige cadeaus en daarom is het verstandig om dit te geven met een aantal mensen. Zo zie je vaak dat een groepje collega’s van de kersverse ouders samen één groot cadeau geven. Bij goedkopere accessoires kun je denken aan spulletjes voor op de babykamer, zoals leuke lampjes, kleedjes of kussentjes. Maar ook speelgoed voor de baby of leuke fotolijstjes, zodat de ouders deze zelf kunnen vullen met leuke foto’s.

Gerelateerde artikelen

Dartshop online voor alle accessoires