Clementinas
Image default
Dienstverlening

Bezuinig niet op goede kartonnen dozen

Een goede kwaliteit van de te gebruiken kartonnen dozen is essentieel voor de bescherming van uw pakketje tijdens het transport. Pakketten die de nationale grenzen overgaan, worden tijdens het vervoer meer dan ooit onderworpen aan allerlei gevaren. Gevaren die ervoor kunnen zorgen dat de inhoud beschadigd raakt. Dus het verpakken en verzenden ervan vereist meer zorg en aandacht. De kans is groter dat de dozen wat ruwer worden behandeld terwijl ze door de douane, minder geavanceerde sorteerfaciliteiten en talrijke voertuigen op weg naar hun bestemming worden vervoerd.

Hieronder enkele tips die u zullen helpen om uw artikelen veilig en intact op hun bestemming te krijgen. In binnen- of buitenland.

Beknibbel niet op kartonnen dozen

Tip 1, gebruik een goede, stevige doos om te verzenden. Of je nu in eigen land verzend, of naar het buitenland. Bezuinig absoluut niet op een goede doos. Al kan het best verleidelijk zijn om datgene te gebruiken dat je toevallig bij de hand hebt. Maar dozen moeten groot genoeg zijn voor het product en extra verpakkingsmateriaal. Zodat je goederen veilig zijn verpakt tijdens het vervoer. Ook moet de doos stevig genoeg zijn om (een) lange reis te doorstaan. Een reis die vele sorteer- en behandelingsfaciliteiten omvat. Neem zeker geen genoegen met een doos die te klein is, of die gemaakt is van te dun karton. Zeker wanneer je artikelen naar het buitenland verstuurt.

Check de gewichtslimiet van de doos

Een kartonnen doos heeft een maximumgewicht dat deze kan dragen. Vraag de professionals van de Dozenhal om advies wanneer u voornemens bent om een (zwaar) artikel te verzenden. Te zwaar belaste dozen kunnen kapotgaan tijdens het vervoer. Dus weeg uw item en verpakkingsmateriaal om ervoor te zorgen dat alles binnen de aanbevolen gewichtslimiet blijft. Kartonnen dozen verliezen hun sterkte na verloop van tijd. Als de doos al wat ouder en gebruikt is en het pakket de gewichtslimiet dreigt te overschrijden, kunt u het beste een nieuwere, sterkere doos aanschaffen. Kijk gerust op de website van de Dozenhal voor meer informatie.

Gebruik genoeg opvulmateriaal

Als u speciale items verzendt, zoals breekbare verzamelobjecten, elektronica, kunst of antiek, moet u extra voorzichtig zijn bij het inpakken ervan. Bescherm elektronica met antistatische materialen in plaats van schuim, bubbeltjesdekens of verfrommeld papier. Let op: Wees extra voorzichtig met breekbare voorwerpen. U dient fragiele items individueel te verpakken en aan de buitenkant van de kartonnen doos de pakketvervoerders te waarschuwen voor breekbare items in de doos. Controleer ook altijd of er beweging in de doos zit. Zo ja, voeg dan meer verpakkingsmateriaal toe.

Gerelateerde artikelen

Schoonmaakbedrijf in Enschede voor kantoren en andere plekken

Professionele tuinaanleg in de regio Putten

Schoonmaak service in Enschede zoeken