Clementinas
Image default
Beauty en verzorging

Vitamine D tekort? Lekker naar de zon!

Zodra de dagen weer korter worden en de zon zich steeds minder laat zien, krijgen we massaal minder vitamine D in ons lijf. Niet zo handig, want we hebben vitamine D wel nodig om gezond te blijven. Uiteraard kunnen we de vitamine uit voeding halen, daarvoor zijn adviezen beschikbaar op voedingscentrum.nl. Maar de allerleukste manier om vitamine D tot je te nemen tijdens die korter wordende dagen is natuurlijk: de zon opzoeken! 

Waarheen en waarvoor?

Om de zon op te zoeken hoef je niet per se naar de andere kant van de wereld af te reizen. Binnen een paar uur vliegen vind je al heel wat fijne zonnige bestemmingen. Kijk maar eens op https://www.zonvakantie-februari.nl/. Op deze site vind je top 3 bestemmingen qua afstand, goedkope tickets en, zeker niet onbelangrijk, de minste neerslag! Want ook al is het lekker warm, we zitten natuurlijk niet te wachten op natte warmte. Daarnaast is direct zonlicht beter voor de vitamine D opname dan zonlicht dat gefilterd is door een regenwolk.

Egypte

In bovenstaande top 3 komt 1 land wel 3 keer voor, namelijk: Egypte. Egypte is dus niet al te duur, niet zo ver weg en heeft over het algemeen niet zo veel neerslag. Op de site vind je interessante informatie over gemiddelde kosten van maaltijden en verblijf. Zo weet je gelijk hoeveel het je ongeveer gaat kosten om jezelf te trakteren op die vitamine D boost!

Nog veel meer

Maar ook andere fijne zonbestemmingen worden uitgebreid beschreven op de site. Denk aan Curaçao, Tenerife of Cambodja. Je vindt er genoeg informatie om heel enthousiast te worden over de warme bestemmingen. En, superhandig, er staan direct links naar reisaanbieders om direct je vitamine D boost te boeken.

 

Fijne vakantie!