Clementinas
Image default
Horeca

Eten aan de Schie bij restaurant in Schiedam

Wilt u lekker uiteten in een goed restaurant in Schiedam? Kom dan naar restaurant de Provenier. Wij beschikken over een mooie locatie aan de Schie. Perfect voor een romantisch middagje of avondje met uw partner. U kunt bij ons terecht voor de lunch of het diner. De menukaart is gebaseerd op de Franse keuken. Voor de kieskeurige eters hebben wij uiteraard ook wat standaard gerechten. Heeft u dieetwensen of allergieën?  Geen probleem. Wij vragen u vriendelijk om dit van tevoren door te geven zodat onze chef-kok hier rekening mee kan houden en evengoed iets lekkers voor u kan bereiden. 

Historie

Het restaurant is nog niet heel lang geleden geopend in Schiedam. De naam is vernoemd naar het pand waarin het restaurant is gevestigd, namelijk een Proveniershuis. Het Proveniershuis is een rijksmonument wat ligt in het Centrum van het mooie Schiedam. Na het eten kunt u nog heerlijk een wandeling maken door het oude centrum of langs de Schie. Schiedam krioelt van de geschiedenis en monumenten. 

3-ganger arrangement  

Wilt u genieten van een 3-ganger diner in het restaurant? Dat kan ook. Wij bieden hiervoor een speciaal arrangement. U heeft keuze uit 3 voorgerechten, 5 hoofdgerechten en 4 nagerechten. Daarnaast adviseert onze Chef-kok de lekkerste combinatie van het arrangement. Onze obers en serveersters hebben allemaal de nodige kennis opgedaan om u te voorzien van de lekkerste wijnen die passen bij de smaken van de gerechten die u bestelt. Hun kennis gaat verder dan dat witte wijn bij de vis past. Het personeel in ons restaurant in Schiedam vertelt u graag met liefde, geduld en passie welke wijnsoort u de perfecte smaakexplosie geeft. Wilt u eerst even een slokje proeven? Geen probleem. Dat is de ervaring en gastvrijheid die wij u willen meegeven als gast van ons restaurant in Schiedam