Clementinas
Image default
Auto's en Motoren

Hoe polijst je een auto correct?

Je wilt niet betalen voor een dure auto detailing als je het zelf kunt doen voor een fractie van de prijs. Gebruik in plaats daarvan deze lijst met stapsgewijze tips en trucs om je auto goed voor te bereiden. Er zijn een paar benodigdheden die je moet hebben voordat je begint met het polijsten van je auto. Omdat het polijsten van je auto geen eenvoudig proces is, heb je meerdere items nodig om elke fase te doorlopen. Gelukkig zitten de meeste van deze items al in je reguliere schoonmaakset. Neem deze items op in je reguliere set onderhoudsproducten als je ze nog niet hebt. Als je een stap overslaat, kan dit resulteren in een doffere afwerking of minder bescherming voor je auto dan wanneer je ze allemaal voltooid. Ben je er echter niet zeker van dat je een auto kunt polijsten? Je kunt je auto polijsten Amsterdam. Een professional zal het grondig kunnen doen!

Maak het voertuig grondig schoon

De eerste stap in het polijst proces is het wassen van je auto om vuil, stof, slijtage en al het andere te verwijderen dat het polijsten in de weg kan staan. Om te voorkomen dat de hitte de zeep op je voertuig uitdroogt, parkeer je de auto op een schaduwrijke plek uit direct zonlicht. Anders zal het je auto een matte, doffe afwerking geven, en dat is precies wat je wilt vermijden. Was de ramen, spiegels en ruitenwissers en gebruik een zelfgemaakte of gekochte wielreiniger om die banden op te poetsen. Besteed speciale aandacht aan de voorbumper, die vaak spatten van insecten en ander vuil op de weg aantrekt.

Houd je omgeving vrij van puin

Voordat je begint met het polijsten van je auto, moet je ervoor zorgen dat je werkruimte volledig vrij is van alles wat je niet wilt poetsen. Alles, van muren tot dozen en tuinmeubilair, is inbegrepen. Houd alle kinderen en huisdieren te allen tijde binnen of uit de buurt van het voertuig. Tarp alles dat je niet wilt polijsten en niet kunt verplaatsen. Parkeer op een harde, vuil vrije ondergrond om te voorkomen dat er tijdens het schoonmaken modder en gras op je auto komen.

Gebruik de juiste polijst pads en -doeken

Een andere belangrijke tip is om de juiste polijstpad voor je voertuig te gebruiken. Het is ideaal om een zacht schuim kussen te gebruiken om ze te polijsten. Gebruik bij lichtere kleuren, zoals wit of lichtgrijs, stevigere pads. Om de afwerking en lak van je auto te beschermen, dien jehelemaal geen agressieve schrobbers te gebruiken. Gebruik een zachte doek of microvezeldoek om veilig langs het oppervlak van de auto te vegen tijdens het polijsten of drogen.