Clementinas
Image default
Woning en Tuin

Deze raamdecoratie in de babykamer laten jouw kind beter slapen!

Baby’s weten echter niet hoe ze zichzelf weer in slaap moeten brengen, en schrikken vaak als ze op een andere plaats wakker worden dan waar ze gingen slapen. Dus in plaats van ouders te laten helpen baby’s telkens weer in slaap te laten vallen, leert slaaptraining baby’s hoe ze zonder hulp in slaap kunnen vallen en door deze slaapcycli heen kunnen gaan.”

Formele slaaptraining begint meestal pas als je baby ongeveer 4 maanden oud is, maar als je een pasgeborene hebt, zijn er verschillende dingen die je meteen vanaf dag één kunt doen om vanaf het allereerste begin gezonde slaapgewoonten te helpen vestigen.

Slaapstrategie: Blokkeer al het licht

Het eerste waar je aan moet denken bij het inrichten van je kinderkamer voor een optimale slaap is licht. Licht en donker spelen een grote rol in de slaap van baby’s (en volwassenen!). Licht dat een kamer binnenkomt vertelt baby’s dat het tijd is om wakker te worden, en duisternis helpt hun hersenen te weten dat het tijd is om te slapen.

Wij raden aan de kinderkamer zo donker mogelijk te maken. Het moet donker genoeg zijn dat je je hand niet voor je gezicht kunt zien. Om je kamer zo donker te krijgen, raden wij verduisterende rolgordijnen aan. Ze zijn niet alleen ’s nachts geweldig, maar komen vooral van pas tijdens de zomertijd of de zomermaanden waarin het tijdens het slapengaan nog licht is.

Beste raamdecoratie voor kinderkamers

Het eerste waar je aan moet denken bij het kiezen van raambekleding voor de kinderkamer is de veiligheid van de koorden. Koorden voor raambekleding kunnen wurgingsgevaar opleveren, dus we raden altijd aan een veiliger optie te kiezen dan de typische liftkoorden.

Wat veiligheid en het tegenhouden van licht betreft, is onze top keuze voor raamdecoratie in de kinderkamer verduisterende plisségordijnen jaloezieën met een handgreep. Plisségordijnen passen strak tegen de zijkanten van je vensteropening voor een maximale lichtregulering. Behalve dat ze licht tegenhouden, zijn ze gemaakt van een honingraatstof die de ramen isoleert tegen buitentemperaturen en geluid.

Een andere mooie keuze om het licht in kinderkamers te blokkeren zijn verduisterende gordijnen. Ze kunnen alleen gebruikt worden, of in lagen over bestaande jaloezieën of gordijnen die niet verduisterend zijn. Je kunt ze zelfs over andere verduisterende gordijnen leggen voor dubbele lichtwering. Voor de veiligheid moet je ervoor zorgen dat gordijnroedes stevig bevestigd zijn met gipsplaatankers of in noppen, voor het geval dat kleintjes besluiten aan gordijnen te trekken.

Luiken geven je geen onzichtbare verduistering, maar als alle luiken goed gesloten zijn, verduisteren ze een kamer aanzienlijk. Luiken zijn geweldig voor huizen met kinderen, want ze zijn duurzaam, hebben geen koorden, en de imitatie houten versie is super gemakkelijk schoon te maken. Als je meer licht wilt blokkeren, overweeg dan om er verduisterende gordijnen over te leggen. Dit geeft ramen een high-end gelaagde look en maakt lichtflexibiliteit mogelijk.

 

 

 

https://www.raamdecoratie.com